16. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z mořských plodů plný čerstvých chutí moře. Tato tradiční jihoamerická pochoutka kombinuje krevety, ryby a další mořské plody s osvěžující limetkovou marinádou. Zároveň je jednoduchá na přípravu a skvělá na letní grilování nebo jako lehký oběd. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést exotickými chutěmi!
Suroviny
- 250 g čerstvých mořských plodů (krevety, inkoustovky, chobotnice)
- 3 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeño paprička
- 1 avokádo
- Čerstvá petrželka
- Sůl a pepř
Postup
- Mořské plody očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Do misky vymačkáme šťávu z limetek a zalijeme připravené mořské plody. Směs promícháme a necháme marinovat alespoň 20 minut.
- Cibuli a jalapeño nakrájíme na jemné kostičky, avokádo oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- V misce smícháme marinované mořské plody s cibulí, jalapeño a avokádem.
- Přidáme nasekanou petrželku, osolíme a opepříme dle chuti.
- Ceviche podáváme s křupavým pečivem nebo bramborovými lupínky. Dobrou chuť!

