15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Smažená lilek s parmezánem.
zdroj: Recepty 24/7

Smažená‍ lilek s parmezánem‌ je jednoduchá a lahodná vegetariánská pochoutka, která⁣ skvěle chutná jako hlavní jídlo nebo příloha. Smažený lilek je křupavý a dochucený vrstvou lahodného parmezánu, který ⁣dodává jídlu bohatou chuť. Podle ⁢našeho receptu si můžete připravit tuto ⁣lahodnou pochoutku doma a okořenit svůj jídelníček novým a chutným pokrmem. A nezapomeňte, že ​lilek je skvělým zdrojem vlákniny a vitamínů!

Suroviny

  • 2 lileky
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olivový ⁣olej

Postup

  1. Nejprve si lileky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. V míse rozklepneme vejce a rozšlehaná je osolíme a opepříme.
  3. Lilek⁤ plátky nejdříve obalíme ve strouhance a poté ve vejci.
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lilekové plátky smažíme z ⁣obou stran do zlatova.
  5. Poté je posypeme strouhaným parmezánem a necháme ho zpět odtéct na pánvi.
  6. Smažené⁣ lilky můžeme podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu​ k masu.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *