14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné risotto s houbami a šunkou! Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Podávejte jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu. Užijte si bohatou chuť hříbků a šunky v kombinaci s krémovou rýží. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 200 g hříbků
- 200 g uzeného šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g rýže na risotto
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- olivový olej
- sůl, pepř, petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a na drobné kostičky nakrájenou šunku. Osmahněte dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte chvíli restovat, až rýže začne sklovatět.
- Zalijte víno a nechte ho vyvařit.
- Postupně přilévejte horký vývar, neustále míchejte a dusíme do měkka.
- Nakonec vmíchejte máslo, osolte, opepřete a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

