14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Hrníčkový koláč s jablky je jednoduchý a chutný recept, který si zamilují všichni milovníci jablek. Tento lahodný dezert připravíte snadno a rychle a jeho chuť vám zaručeně udělá radost. Skvělá volba pro každou příležitost! Sledujte postup a užijte si voňavý domácí koláč.
Suroviny
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku másla
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 4 středně velká jablka
- skořice, vanilkový cukr
Postup
- Nejprve si oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a vanilkovým cukrem.
- Přidáme rozpuštěné máslo a vejce a vše důkladně promícháme.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme polovinu těsta.
- Přidáme jablka a posypeme skořicí.
- Na jablka přidáme zbytek těsta.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut, nebo dokud není koláč zlatě hnědý.

