11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Domácí pizza Margherita s čerstvými rajčaty a kvalitní mozzarellou je klasika, která nikdy nezklame! Naučte se připravit perfektní těsto a následně ji ozdobte čerstvými surovinami. Tento recept vám ukáže, jak si doma užít tu nejlepší italskou pizzu. Sledujte náš krok za krokem návod a překvapte své blízké lahodnou pizzou Margheritou!
Suroviny
- 400 g pizzy těsta
- 200 g mozzarelly
- 4 rajčata
- Čerstvý bazalkový listy
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Rozehřejte troubu na 220°C.
- Rozválejte pizzové těsto na plech a napůl jej pečte asi 5 minut.
- Na předpečené těsto rozložte na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Rajčata nakrájejte na plátky a položte je na mozzarellu.
- Posypte pizzu nasekanými bazalkovými listy, opepřete a osolte.
- Stříkejte olivový olej a dejte do trouby péct asi 15 minut, dokud není pizza zlatavá.
- Hotovou pizzu můžete ještě posypat parmezánem a podávat.

