11. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí pho polévka je tradiční vietnamské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tato lahodná a osvěžující polévka je plná hovězího masa, bylin a koření. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma svou vlastní autentickou hovězí pho polévku. Vaše chuťové buňky vám budou vděčné!
Suroviny
- 400g hovězího masa (nejlépe do polevy)
- 1 velká cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička nového koření
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 400g rýžových nudlí
- čerstvá koriandr, mátová a bazalková nať
- 1 limeta
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli s hřebíčkem a koriandrovými semínky.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a osmahneme.
- Přidáme nové koření, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Promícháme. Přilijeme 2 litry vody a přivedeme k varu.
- Varem vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké.
- Nakrájíme bylinky a limetu na podávání.
- V jiném hrnci uvaříme nudle podle návodu na obalu.
- Při podávání do mísy dáme vařené nudle, nasekané bylinky a limetovou šťávu. Přelijeme horkou vývarovou směsí s masem.