10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční francouzské jídlo Poulet basquaise s brambory. Toto lahodné jídlo spojuje kuřecí maso se sezónní zeleninou a kořeněnou omáčkou. Ideální večeře pro celou rodinu!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 papriky
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100g oliv
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm kuřecí stehna z obou stran.
- Papriky a cibuli nakrájíme na nudličky, olivy naporcujeme na plátky a rajčata nakrájíme na kostičky.
- Přidáme zeleninu k osmaženým stehnům, zalijeme vývarem a necháme dusit asi 30 minut.
- Přidáme papriku, prolisovaný česnek, sůl a pepř a necháme provařit dalších 10 minut.
- Smažíme brambory a servírujeme s kuřecím stehnem a zeleninou.