Vyzkoušejte tento lahodný recept na telecí játra s cibulí a omáčkou. Jedinečná kombinace jemně upečených jater s karamelizovanou cibulí a⁢ bohatou omáčkou vás rozhodně nadchne. Skvělá volba pro milovníky jater a chuťových kombinací! Sledujte náš recept a ‌připravte si ⁢tento lahodný pokrm v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny:

  • 500 ​g ‍telecích jater
  • 2‌ cibule
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml vývaru
  • sůl, pepř, majoránka

Postup:

  1. Játra očistíme, nakrájíme na plátky a osolíme
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozehřátém másle
  3. Přidáme játra a orestujeme dozlatova
  4. Přidáme hladkou mouku‌ a za stálého míchání zprudka orestujeme
  5. Postupně zalijeme vývarem tak, aby omáčka měla správnou konzistenci
  6. Přidáme majoránku, pepř a dochutíme solí
  7. Podáváme s ⁤vařenými brambory nebo pečivem