8. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap – korejská směs rýže a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je tradiční korejské jídlo, ​které ⁢spojuje chutě a vůně rýže, zeleniny ⁣a⁤ masového ‍pokrmu.⁣ Podle receptu na bibimbap můžete kombinovat různé druhy zeleniny a masa, jako například​ mrkev, špenát, houbu nebo hovězí maso. Tento ⁤barevný a chutný‍ pokrm⁢ se obvykle podává ​s pikantním gočudžangem a je ⁤skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Vyzkoušejte sami připravit toto autentické jídlo a⁣ pochutnejte‌ si na jeho úžasné kombinaci chutí!

Suroviny

  • 2 šálky vařené rýže
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 100 g špenátu
  • 100 g⁤ kimchi (korejská šťáva z kyselých zelí)
  • 100 g houby (např. šampiňony)
  • 2 vejce
  • Sojová omáčka
  • Sesamový olej
  • Skořice
  • Škoricová paprika

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme sesamový olej a opečeme ‌nakrájenou mrkev, okurku, špenát a houby.
  2. Přidáme ​kimchi a restujeme asi 5‍ minut.
  3. Připravíme si pánev na vajíčka, na které opékáme vejce‌ do měkka.
  4. Rýži podáváme do misky a na ni naservírujeme zeleninu a⁤ vajíčka.
  5. Pořádně promícháme, přidáme⁢ sojovou omáčku,‌ skořici a škoricovou ⁤papriku podle chuti.