5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský biftek je lahodný pokrm s kusy chobotnice, který vás přenesie do argentinských kulinářských tradic. Naučte se, jak připravit perfektně upečený argentinský biftek s přesným receptem od nás!
Suroviny
- 4 kusy biftekových steaků (cca 200g každý)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
Postup
- Nechejte steak vykysnout z lednice a přiveďte ho na pokojovou teplotu.
- Smíchejte olivový olej, kmín, sůl a pepř a vytvořte marinádu.
- Potřete marinádou obě strany steaků a nechte je odpočívat minimálně 30 minut.
- Rozpalte gril nebo grilovací pánev na vysokou teplotu.
- Steaky opékejte podle preferovaného stupně propečení (krátké pečení pro medium rare, delší pro well done).
- Po upečení nechte steaky ještě pár minut odpočinout přikryté a teprve pak podávejte.