5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Asado z argentinské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Domácí argentinské Asado – tradiční grilované maso‌ připravené ⁣podle autentické⁤ argentinské receptury. Připravte si tento lahodný pokrm plný chuti a ‌vůně, který‍ si zamilují všichni milovníci grilování a argentinské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si Asado jako ⁢profesionál!

Suroviny

  • 1 kg ⁢hovězího masa (řízek, žebra ⁢nebo ⁢krk)
  • 1 cibule
  • 4 ‌stroužky česneku
  • 1 lžička ‌soli
  • 1‌ lžička pepře
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1⁢ lžička sušeného oregana
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička ‌olivového oleje

Postup

  1. Nařežeme maso na menší kousky a dáme ho do mísy.
  2. Nakrájíme cibuli na kolečka ‌a⁣ rozdělíme do mísy ‍s masem.
  3. Prolisujeme‍ česnek a přidáme⁣ k masu a cibuli.
  4. Přidáme všechny⁢ koření (sůl,⁣ pepř, papriku, oregano a kmín) a promícháme.
  5. Přidáme olivový ⁤olej a znovu promícháme, aby bylo ⁣maso dobře obalené v koření.
  6. Nechejte‍ maso marinovat alespoň​ 1-2 hodiny, ideálně přes ​noc.
  7. Po marinování maso dejte⁤ na⁢ gril nebo do trouby a pečte dozlatova.
  8. Sušte maso na⁤ talíř a podávejte s různými přílohami, ‌například s pečenými brambory nebo salátem.