4. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodný argentinský steak s pikantní chimichurri omáčkou doma! Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit chutný argentinský pokrm plný exotických chutí a vůní. Nenechte si ujít příležitost ochutnat tradiční argentinskou kuchyni přímo v pohodlí vaší domácnosti. Sledujte náš recept a dejte svému jídlu novou úroveň!
Suroviny:
- 4 kusy argentinského steaku
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 červená paprika, nasekaná
- ½ šálky olivového oleja
- ¼ šálky červeného vína
- 1 šálka nasekané petržlenové vňate
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte nasekanú cibuľu, cesnak, papriku, olivový olej, červené víno, petržlenovú vňať, mletú papriku, soľ a čierne korenie.
- Steaky opláchnite a osušte kuchynským utierkou. Potom ich vložte do zmesi chimichurri omáčky a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
- Na rozohriatej panvici opečte steaky podľa vášho gusta (krvavé, stredne prepečené, dobre prepečené).
- Po upečení nechajte steaky ešte chvíľu odpočívať a servírujte s ďalšou porciou chimichurri omáčky.