2. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Zelený kari s jehněčím a kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁤ lahodný recept‌ na⁣ zelený kari s jehněčím ‌a ⁢kokosem, který ​vás okouzlí⁤ svou‍ exotickou ‍kombinací chutí. Tento ⁤pokrm je plný aromatických koření a je lehce pikantní, díky čemuž‍ si ho zamilují všichni milovníci kari jídel. Připravte ‌si ho ⁢k obědu nebo večeři a dopřejte si lahodný kousek Indie.

Suroviny

  • 500g ‌jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1⁢ středně velká cibule nakrájená‍ na jemno
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 ‌lžíce zeleného kari koření
  • 400ml kokosového ‌mléka
  • 1 červená paprika nakrájená na nudličky
  • 1‍ hrst čerstvého koriandru⁢ nasekaného
  • sůl a pepř podle‍ chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. V⁣ hrnci rozehřejte olej‌ a osmahněte cibuli ⁢s česnekem, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a smažte je​ dozlatova.
  3. Přidejte zelené kari koření a promíchejte, aby se ​aroma⁤ uvolnilo.
  4. Podlijte kokosovým ​mlékem a nechte vařit⁤ asi 20 ​minut, dokud maso nezměkne.
  5. Přidejte​ nakrájenou papriku a nechte ‌vařit dalších ⁣5⁢ minut.
  6. Přidejte nakonec nasekaný koriandr⁣ a dochuťte solí a⁢ pepřem.
  7. S podušenou rýží podávejte zelený kari ⁢s⁣ jehněčím a kokosem.