1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Palcová kvašená manioková mouka
zdroj: Recepty 24/7

Palcová kvašená manioková mouka ⁢je tradiční‍ africká ingredience, která se používá do​ mnoha lahodných pokrmů.⁣ Tento recept vám ukáže, jak ‍jednoduše vyrobit ‍vlastní maniokovou mouku ​a využít ji ve vaší kuchyni. Sledujte‌ náš krok​ za krokem návod‍ a užijte si exotickou chuť i zdravotní přínosy této unikátní⁣ suroviny. Buďte​ originální a přidejte do svých‍ receptů ⁢něco​ nového s palcovou kvašenou maniokovou⁢ moukou!

Suroviny

  • 300g maniokové mouky
  • 1/2 šálku vody
  • 1 lyžička soli

Postup

  1. V‍ misce ⁤smíchejte maniokovou mouku a sůl.
  2. Pomalu přilijte vodu⁣ a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  3. Přikryjte‍ misku utěrkou a nechte těsto ⁤kvasit⁤ při ​pokojové teplotě přes noc.
  4. Ráno‍ si dejte‍ ruce a vyklopte těsto ​na pomoučenou pracovní⁣ plochu.
  5. Vytvarujte těsto ⁣do malých koulí.
  6. Na‌ pánvi si rozpalte ⁣olej a smažte ​kuličky dozlatova.
  7. Po upečení nechte ‌kuličky trochu vychladnout a můžete podávat.