30. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bourguignonský hovězí guláš je lahodný francouzský pokrm, který se vyznačuje bohatou a hlubokou chutí. V tomto receptu se hovězí maso dusí společně s kořením, cibulí, česnekem a červeným vínem, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento klasický guláš je ideálním pokrmem pro zimní večery plné tepla a pohody. Podávejte s knedlíky nebo domácím chlebem a užijte si skvělou chuť Francie v pohodlí vašeho domova. Suroviny:
- 600 g hovězího masa na guláš (na menší kousky)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte máslo s olejem.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a restujte, dokud nezměkne.
- Přisypte mouku a orestujte krátce, aby změkla.
- Přidejte kmín, papriku a majoránku a promíchejte.
- Zalijte vývarem a vínem, přidejte rajčatový protlak a nechte vařit asi 1,5 hodiny pod pokličkou.
- Na konci ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.