27. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille je klasický francouzský zeleninový pokrm plný chutí a vůní bylinek. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodné Ratatouille plné pečených zelenin a aromatických bylinek. Jistě si ho zamilujete!
Suroviny:
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn)
Postup:
- Na pánvi si na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené papriky a rajčata a dusíme do změknutí.
- Přidáme nakrájené baklažány a cukety a dusíme do změknutí zeleniny.
- Přidáme čerstvé bylinky, sůl a pepř podle chuti.
- Pokrm dusíme ještě pár minut a můžeme podávat.