23. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Argentinská masová paella so chorizem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská masová paella s chorizem je ⁢lahodný pokrm⁤ plný ‍exotických chutí‍ a vůní. Tato⁢ tradiční argentinská verze paelly obsahuje pikantní chorizo, kusy ⁢hovězího masa a⁢ křupavou zeleninu. Připravte si tuto lahůdku a dopřejte si‌ skvělou chuť z Jižní Ameriky!⁢ S receptem na argentinskou masovou paellu s chorizem můžete ​vařit jako profesionálové.⁢ Užijte⁢ si jídlo​ plné chuti i‍ vůně tropů.​

Suroviny

  • 300g choriza
  • 500g ​hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
  • 1 cibuľa⁣ nakrájaná‌ na ‌drobné kúsky
  • 2‍ strúčiky cesnaku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika ​nakrájaná ‍na prúžky
  • 1 pohár ryže
  • 2 poháre mäsového ​vývaru
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička⁣ rasce
  • soľ a korenie ‌podľa chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na panvici si orestujte nakrájaný ​chorizo a hovädzie ‌mäso, kým nezhnedne.
  2. Pridajte cibuľu, cesnak a papriky a orestujte ⁢do zmäknutia.
  3. Pridajte ryžu a nechajte ju chvíľu orestovať, ⁤kým sa stane‍ štipľavou.
  4. Do⁤ zmesi pridajte sladkú papriku a rascu, premiešajte.
  5. Postupne prilievajte mäsový vývar a nechajte ryžu variť, kým neabsorbuje všetok vývar a ‍nezmäkne.
  6. Ochutnajte soľou a korením⁢ podľa ​chuti.
  7. Servírujte ešte teplé a podľa chuti môžete posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňou.