22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap – korejská směs rýže a zeleniny.
zdroj: Recepty 24/7

Korejská specialita bibimbap ​spojující rýži s pestrou zeleninovou směsí je oblíbeným pokrmem ‌pro milovníky exotické kuchyně. Podívejte ⁤se na náš jednoduchý recept a ochutnejte⁣ tradiční korejskou lahůdku doma!

Suroviny

  • 300g vařené ⁤rýže
  • 100g mrkve
  • 100g ⁤ředkviček
  • 100g špenátu
  • 100g kimchi (fermentované zelí)
  • 100g houby shitake
  • 2 ⁤vejce
  • 2⁣ lžíce sójové omáčky
  • 1⁣ lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce⁣ oleje
  • sůl a pepř ⁣podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou mrkev a houby shitake.
  2. Přidejte‍ nakrájené ředkvičky​ a špenát a kráce restujte, dokud zelenina nezměkne.
  3. V míse smíchejte vařenou rýži s sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
  4. Rozehřejte si další⁤ olej⁢ na pánvi a opečte si vejce⁤ na slunčnicovém žloutku.
  5. Do mísy s rýží⁣ přidejte restovanou zeleninu a kimchi. Promíchejte.
  6. Na míse s ⁣rýží ⁢rozetřete opečená vajíčka.
  7. Podávejte‌ teplé a podle ‌chuti můžete dochutit solí a pepřem.