Vychutnejte si tradiční vietnamské jídlo s ‌hovězím masem ⁤- pho polévku s lahodnými nudlemi a bylinkami. Krásně aromatická⁢ a ⁣chutná kombinace, která vám ​zahřeje tělo i duši. Vyzkoušejte tento recept doma a překvapte své chuťové ‍pohárky.

Suroviny:

  • 400 g hovězího masa (např. roštěná)
  • 200 g​ rýžových nudlí
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička ⁣kmínu
  • 1 l ​rýžového vývaru
  • 1 l‌ vody
  • 4 hřebíčky
  • 4‌ kardamomové lusky
  • 2 hořčičné semínka
  • 2 ⁣lžíce rybí omáčky
  • 1 čerstvá ⁤chilli‌ paprička
  • čerstvá​ máta nebo⁢ koriandr (na ozdobení)

Postup:

  1. Nejprve⁣ si​ připravíme vývar. ​Do ⁤hrnce vlijeme‌ vodu, přidáme hovězí maso, cibuli, ⁤hřebíček, ⁤koriandrová‍ semínka,⁢ kmín a kardamomové lusky. Vaříme⁤ asi 1-2 hodiny, dokud masa není ‍měkké.
  2. Vyndáme maso z vývaru a nakrájíme ‍ho⁤ na ​tenké plátky.
  3. V ⁣hrnci s⁤ vývarem vaříme⁢ rýžové ‍nudle podle návodu na obalu.
  4. Přidáme rybí omáčku a ⁢hořčičná​ semínka.‌ Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Hotové⁤ nudle ‍rozdělíme do mísy, ⁣přidáme plátky masa a zalijeme vývarem. Ozdobíme nasekanou⁢ chilli papričkou⁣ a čerstvou mátou ‍nebo koriandrem.‍ Podáváme horké.