21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné argentinské empanadas s masovou nádivkou. Tento chutný pokrm je oblíbený po celém světě a jistě si ho zamilujete i vy. Připravte si ho doma a dopřejte si skvělý chuťový zážitek.
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nastrouhané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžička papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného oregana
- Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Plátkové těsto na empanadas
- 1 vajíčko, rozšlehané
Postup
- Na pánvi opečeme mleté maso spolu s cibulí a česnekem, dokud maso není zcela propečené.
- Přidáme papriku, rajče, papriku, kmín, oregano, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli dusit.
- Na plech rozprostřeme plátkové těsto na empanadas a naplníme ho připravenou masovou směsí.
- Z těsta vytvarujeme empanady a zajištíme okraje tak, aby nádivka nevytečela během pečení.
- Empanady potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Hotové empanadas můžeme podávat teplé nebo studené.