21. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Empanadas argentinas s masovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte ‌náš ‌recept na ⁢lahodné argentinské empanadas s masovou nádivkou. Tento chutný pokrm je oblíbený po celém světě a jistě si ho zamilujete i‌ vy. Připravte si‌ ho doma a dopřejte si skvělý chuťový zážitek. ⁣

Suroviny

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky ‍česneku, nastrouhané
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 rajče, nakrájené​ na kostičky
  • 1 ​lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • Plátkové těsto ​na‍ empanadas
  • 1​ vajíčko, rozšlehané

Postup

  1. Na pánvi opečeme mleté maso spolu s ‌cibulí a česnekem, dokud maso není zcela propečené.
  2. Přidáme papriku, rajče, papriku, kmín, ‍oregano,⁣ sůl a pepř. Promícháme a necháme‍ chvíli dusit.
  3. Na plech rozprostřeme ‍plátkové těsto na empanadas a naplníme ho připravenou masovou směsí.
  4. Z‌ těsta vytvarujeme empanady​ a ⁢zajištíme okraje tak, aby nádivka nevytečela během pečení.
  5. Empanady ‌potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na ⁢180°C asi 20 minut, dokud⁣ nejsou zlatavé.
  6. Hotové empanadas ⁢můžeme ‍podávat teplé nebo studené.