20. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte originální recept na rybu v banánovém listě, který spojuje exotické chutě s tradičními ingrediencemi. Ryba je pečená ve své šťávě a obalená v banánovém listě, což jí dodává jemnou sladkou chuť. Tento pokrm je lehký, zdravý a plný aroma, které vaše chuťové buňky rozhodně nadchne. S pomocí našeho jednoduchého receptu ho snadno připravíte i vy doma!
Suroviny
- rybí filet (např. losos nebo tilápie)
- banánové listy
- česnek
- zázvor
- sojová omáčka
- čerstvá koriandr
- sůl a pepř
Postup
- Filet ryby omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
- Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme na jemno.
- Do mísy smícháme česnek, zázvor, sojovou omáčku, nasekaný koriandr, sůl a pepř.
- Kousky ryby namočíme do směsi a necháme marinovat minimálně 30 minut.
- Banánové listy omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
- Na každý kousek banánového listu položíme kus ryby s trochou marinády a zabalíme do balíčků.
- Položíme balíčky na rozpálený gril nebo do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 15-20 minut, dokud ryba není hotová.
- Hotovou rybu v banánovém listě můžeme podávat s rýží nebo exotickou omáčkou.