20. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ryba v banánovém listě
zdroj: Recepty 24/7




Vyzkoušejte originální recept ‍na​ rybu ⁣v banánovém ​listě, který spojuje exotické chutě s tradičními ingrediencemi. Ryba ⁣je pečená ve své​ šťávě a ⁣obalená v banánovém listě, což jí dodává jemnou ​sladkou chuť. Tento pokrm ⁢je lehký, zdravý​ a plný ⁤aroma, které ‌vaše chuťové buňky rozhodně nadchne.⁣ S pomocí našeho jednoduchého receptu ho snadno připravíte i vy doma!

Suroviny

  • rybí ⁤filet (např. losos‍ nebo tilápie)
  • banánové listy
  • česnek
  • zázvor
  • sojová omáčka
  • čerstvá koriandr
  • sůl a pepř

Postup

  1. Filet ryby⁣ omyjeme‌ a nakrájíme ‍na menší kousky.
  2. Česnek a zázvor ‍oloupeme a nasekáme na ⁣jemno.
  3. Do ⁣mísy smícháme česnek,‍ zázvor, sojovou‌ omáčku, nasekaný⁢ koriandr, sůl a pepř.
  4. Kousky ryby namočíme do ‌směsi a necháme marinovat minimálně​ 30 minut.
  5. Banánové‍ listy omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
  6. Na každý kousek banánového listu položíme kus ryby s trochou marinády a ⁤zabalíme ⁣do balíčků.
  7. Položíme balíčky na rozpálený gril nebo do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 15-20 minut,​ dokud ryba není hotová.
  8. Hotovou rybu⁤ v banánovém listě můžeme podávat⁣ s rýží​ nebo⁤ exotickou omáčkou.