19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kuřecí kápra s omáčkou Reblochon
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí kápra s omáčkou Reblochon, která je připravena z delikátního‌ francouzského sýra Reblochon. Tento jednoduchý ‍a chutný ⁤pokrm jistě potěší vaše ⁣chuťové buňky!

Suroviny

  • 4‍ kuřecí prsní řízky
  • sůl a pepř
  • olej na‌ smažení
  • 100 g šunky
  • 100 g sýra Reblochon
  • 200 ml smetany ‌ke ‌šlehání
  • 100⁢ ml ​bílého vína
  • 4 brambory

Postup

  1. Nejprve‍ si osušte kuřecí řízky ubrouskem a naklepeme je ⁢do rovnoměrné tloušťky. ‍Posolíme a opepříme z obou stran.
  2. V pánvi rozehřejeme trochu oleje ‍a osmahneme nakrájenou šunku.⁤ Poté šunku odložíme⁣ stranou.
  3. Do stejné ‌pánve ‌přidáme ještě trochu oleje a opečeme kuřecí řízky‍ z obou stran,⁤ dokud nejsou zlatavé⁤ a ⁢upečené.
  4. Přilijeme bílé ‍víno a necháme chvíli vařit, aby ‌alkohol vypařil.
  5. Poté přidáme ⁣šunku zpět do pánve a zalijeme smetanou.⁢ Vaříme asi⁣ 5 minut, dokud⁢ omáčka nezhoustne.
  6. Nastrouháme ⁣sýr ⁤Reblochon a přidáme ho do omáčky. ⁤Promícháme,⁣ dokud se sýr nerozpustí.
  7. Brambory ​uvaříme ve slupce a pak je oloupeme a ​nakrájíme na tenké plátky ​jako kapry.
  8. Smažíme brambory na⁣ pánvi do zlatova. Podáváme s kuřecími ​řízky a omáčkou. Dobrou chuť!