19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento tradiční korejský recept na pikantní kimchi s rýží! Klasické fermentované zelí zahalené do lahodné sladko-pikantní omáčky se skloubí s aromatickou rýží, vytvářející dokonalou chuťovou kombinaci. Podívejte se na náš snadný recept a připravte si chuťovou explozi přímo z Koreje!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 2 mrkve
- 1 řapíkatý celer
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- svěží nebo sušené chilli papričky podle chuti
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na začátku si připravte zeleninu – čínské zelí nakrájejte na menší kousky, mrkev na tenké nudličky, celer na plátky, papriku na proužky a cibuli na jemné kolečka.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, chilli omáčku, ocet a cukr. Přidejte prolisovaný česnek a nakrájené chilli papričky podle chuti.
- Přidejte nakrájenou zeleninu do mísy s omáčkou a důkladně promíchejte, aby se všechny přísady propojily.
- Pokud máte rádi intenzivnější pikantní chuť, nechte kimchi odležet v lednici přes noc.
- Servírujte kimchi s vařenou rýží a můžete podle chuti ozdobit nasekanou vlašskou některou čerstvou bylinkou.