19. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Korejský kimchi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento tradiční korejský recept na pikantní kimchi s​ rýží! Klasické ⁢fermentované zelí zahalené do lahodné ⁢sladko-pikantní omáčky se skloubí s aromatickou⁣ rýží, vytvářející ⁣dokonalou chuťovou⁤ kombinaci. Podívejte se na náš snadný recept a připravte si chuťovou explozi přímo z Koreje! ​

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2​ mrkve
  • 1 řapíkatý celer
  • 3⁤ stroužky česneku
  • 1⁣ červená paprika
  • 1 cibule
  • 3 lžíce‍ sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1⁤ lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • svěží nebo ⁣sušené chilli papričky podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na začátku si​ připravte ⁢zeleninu‍ – čínské zelí nakrájejte⁣ na⁢ menší kousky, mrkev na tenké nudličky, celer na plátky,⁣ papriku na proužky a cibuli na⁢ jemné kolečka.
  2. V misce‌ smíchejte sójovou omáčku, ⁢rybí ‌omáčku, chilli omáčku, ocet a cukr. Přidejte prolisovaný česnek a nakrájené chilli papričky podle chuti.
  3. Přidejte⁤ nakrájenou zeleninu do mísy s omáčkou a důkladně promíchejte, ‌aby se všechny přísady propojily.
  4. Pokud máte⁢ rádi intenzivnější pikantní chuť,‌ nechte kimchi odležet⁢ v lednici‍ přes noc.
  5. Servírujte kimchi s​ vařenou rýží a můžete podle chuti ozdobit ‌nasekanou vlašskou některou čerstvou bylinkou.