16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rýžové placky s kvašenou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept ‍na lahodné⁤ rýžové placky s kvašenou zeleninou,⁣ které ‍vám‌ rozhodně zvednou náladu.⁢ Tato jednoduchá a zdravá⁤ vegetariánská ⁣alternativa klasických placků je skvělou volbou na ‍lehký oběd nebo večeři. S bio ⁤kvašenou zeleninou jako hlavní chutí, tyto⁣ placky⁣ jsou jistým hit! Navíc​ si je ‍můžete⁢ připravit​ i⁣ na ‌cestu nebo⁤ do práce. ⁤Podívejte⁢ se na náš recept a vyzkoušejte sami!

Suroviny

  • 1 šálek⁣ syrové rýže
  • 2 šálky vody
  • 1 šalotka
  • 1 mrkev
  • 1 zelená paprika
  • 1 jablko
  • 1 lžíce kysaného zelí
  • 1 ‌lžíce sójové omáčky
  • 1 ​lžička mletého​ kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička octa
  • soľ a⁢ čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Rýžu dôkladne prepláchnite pod ‍tečúcou vodou a vložte do hrnca s vodou. Varíme podľa ‌pokynov ‍na obale, kým sa rýža⁣ neprevarí.
  2. Na‍ panvici ⁤opečieme⁢ nadrobno​ nakrájanú šalotku, mrkvu, papriku a jablko.
  3. Pridáme kysané zelí, sójovú ⁢omáčku, mletý kmín, mletú papriku, ocot,‌ soľ a korenie.⁣ Všetko dobre premiešame a dusíme 5⁢ minút.
    ‍‍

  4. Pridáme uvarenú rýžu a opatrne premiešame, kým sa všetky ingrediencie spoja a ⁤dobre prehrejú.
  5. Z ⁣zmesi vytvarujeme placky‌ a opečieme na panvici ⁣z oboch strán, kým‌ nezískajú zlatohnedú farbu.
  6. Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami ‍podľa chuti.