1. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanady s masovou nádivkou jsou lahodné tradiční argentinské pečivo plněné pikantní masovou směsí a pečené do zlatava. Recept na tyto chutné empanady vás přenese přímo do argentinské kuchyně a potěší vás skvělou kombinací koření a chutí. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma lahodné argentinské empanady snadno a rychle!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- 500g listového těsta
- 1 vejce
Postup
- Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na kostky nakrájenou papriku a koření, osolíme a opepříme.
- Dusíme do měkka, poté necháme vychladnout.
- Těsto rozválíme na poměrně tenký plát a vykrajujeme kolečka.
- Na každé kolečko dejeme lžičku nádivky, těsto přeložíme, spojíme okraje a zatlačíme vidličkou.
- Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C asi 20 minut.