31. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas de carne jsou tradiční argentinské masové lívance, které potěší každého milovníka dobrého jídla. Skvěle chutnají a jsou ideální na rychlou večeři nebo oběd. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte si je sami doma.
Suroviny
- 400 g hovězího masa, nasekaného na malé kousky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nasekaná
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky kmínu
- Špetka kajenského pepře
- Sůl a pepř podle chuti
- 400 g listového těsta
- 1 vejce, rozšlehané
Postup
- Na pánvi osmažte hovězí maso dozlatova.
- Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte dalších pár minut.
- Přidejte mletou papriku, kmín, kajenský pepř, sůl a pepř.
- Nechejte maso vychladnout.
- Rozválejte listové těsto a vykrájejte kruhy.
- Na každý kruh dejte lžíci masa a složte těsto na půlku, stlačte okraje vidličkou.
- Pomocí štětce potřete empanadu rozšlehaným vejcem.
- Položte empanady na plech a pečte v troubě předehřáté na 180°C dozlatova.