28. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Houskový knedlík se švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo, které se hodí jak na slavnostní oběd, tak na rychlou večeři. Knedlíky jsou nadýchané a šťavnaté, omáčka z švestek pak dodává jídlu bohatou chuť a sladkou lahodnost. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a užijte si ho s celou rodinou.
Suroviny:
- 500g brambor
- 200g hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- 100g švestek
- 100g cukru
- skořice
- citronová kůra
Postup:
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme na kaši.
- Přidáme mouku, vejce a špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.
- Mezitím si připravíme švestkovou omáčku – oloupeme švestky, nakrájíme je a dáme vařit s cukrem, skořicí a citronovou kůrou a chvilku povaříme.
- Hotové knedlíky podáváme s teplou švestkovou omáčkou.