28. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Houskový knedlík se švestkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Houskový knedlík se švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo, které se hodí jak na slavnostní oběd, tak​ na ‍rychlou večeři. Knedlíky jsou nadýchané a šťavnaté, omáčka z švestek ​pak dodává jídlu bohatou chuť a sladkou lahodnost. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a užijte‍ si ho ‍s celou rodinou.

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g hladké ​mouky
  • 1⁤ vejce
  • sůl
  • 100g švestek
  • 100g cukru
  • skořice
  • citronová ⁢kůra

Postup:

  1. Brambory uvaříme ve‍ slupce, oloupeme a ⁢rozmačkáme na kaši.
  2. Přidáme mouku, vejce a⁢ špetku soli a vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ⁢ve vroucí‌ osolené vodě asi 15 minut.
  4. Mezitím si připravíme švestkovou omáčku – oloupeme švestky, nakrájíme je ⁣a dáme vařit s‍ cukrem, skořicí a citronovou kůrou a chvilku povaříme.
  5. Hotové knedlíky podáváme s teplou švestkovou omáčkou.