27. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéské kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéské kari⁢ s kuřecím masem je lahodná a⁤ exotická pokrm, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept vás zavede na cestu do chutí a vůní Indonésie a přinese do vaší kuchyně nové a inspirativní zážitky. Suroviny​ jako kokosové mléko, kari ⁣pasta a čerstvé bylinky ‍udělají ⁢z tohoto jídla skutečnou lahůdku. ⁢Vyzkoušejte náš‌ recept na Indonéské kari s kuřecím masem‌ a překvapte své blízké dokonalým exotickým pochoutkou.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 ⁣cibule (nakrájená na drobno)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 zelená paprika (nakrájená ‌na proužky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 2⁤ brambory ⁤(nastrouhané)
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml⁢ kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl, pepř
  • olej⁣ na ‍smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a ‌osmažíme cibuli s‌ česnekem.
  2. Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud změní barvu.
  3. Přidáme zeleninu (papriku, ⁢mrkev, brambory) a restujeme do měkka.
  4. Vmícháme kari pastu a restujeme dalších⁢ pár minut.
  5. Přilijeme kokosové‍ mléko‌ a sójovou ‌omáčku a necháme provařit.
  6. Podle chuti přidáme⁤ sůl a pepř.
  7. Servírujeme s rýží nebo‌ plackami. Dobrou​ chuť!