27. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Obří horká kachna s bramborami.
zdroj: Recepty 24/7

⁣Objednejte⁣ si‍ domácí obří horkou‌ kachnu s křupavou ⁣kůží a zlatavými bramborami.⁣ Tento‍ lahodný recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři s rodinou nebo přáteli. ‌Podávejte s domácí omáčkou a čerstvým bylinkovým salátem pro ⁢dokonalou chuťovou⁢ harmonii. Užijte si tu​ nejlepší kachnu, kterou jste kdy ‍ochutnali!

Suroviny

  • 1⁣ obří kachna
  • 1 kg brambor
  • 4 stroužky česneku
  • 3 cibule
  • 100 g‍ sádlo
  • sůl, pepř, majoránka,⁢ kmín

Postup

  1. Nejprve si připravíme kachnu. Omyjeme ji a osušíme papírovým ubrouskem. Očistíme ‌česnek a nakrájíme ho na plátky. Dovnitř kachny‍ vložíme česnek a posypeme solí, pepřem a kmínem.
  2. Brambory‍ oloupeme a nakrájíme na ‌menší kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme‌ na drobné kostičky.
  3. V hrnci rozehřejeme ⁤sádlo a⁢ na ‍něm ⁣zprudka zprudka‌ opečeme kachnu ze všech stran, dokud není​ krásně zlatavá.
  4. Poté do hrnce přidáme cibuli a necháme ji lehce zesklovatět. Přidáme nakrájené brambory a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno pěkně ponořené.
  5. Přidáme⁢ majoránku, osolíme‍ a opepříme, přiklopíme poklicí a⁢ dusíme asi 2 hodiny na mírném ohni,​ dokud kachna není měkká a brambory jsou krémové.
  6. Po uvaření ⁢kachnu vyndáme, nakrájíme ⁤na porce a ⁣podle chuti ‍dochutíme omáčku. Podáváme s‌ bramborami a chlebem.