18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Indonéský národní pokrm – Nasi Goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský národní⁤ pokrm Nasi Goreng ‍je ⁣lahodná směs smažené rýže, různých druhů masa, ⁢zeleniny a ​koření. ⁣Tento jednoduchý recept je‍ oblíbený pro svoji chutnou a pikantní chuť. Naučte se, ‍jak připravit ⁤autentický Nasi‍ Goreng ‌a přenesete se chutí a⁣ vůní ⁣do ulic Indonésie. ⁢Sledujte‌ náš recept a připravte si ⁤skvělý​ indonéský pokrm doma!‌

Suroviny

  • 400 g vařené rýže
  • 3 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 cibule, nakrájená na drobné ‌kousky
  • 2 vajíčka
  • 100 g kuřecího‍ masa, nakrájeného na kostičky
  • 100​ g krevet
  • 1 lžička‌ kečupu
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • sůl a ‍pepř⁤ podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte⁤ olej⁣ a osmažte cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte⁢ nakrájené kuřecí maso a krevety⁢ a smažte, dokud masa nezezlátne.
  3. Přidejte vařenou rýži a‌ promíchejte s ostatními surovinami.
  4. Vytvořte v ​pánvi prostor na střed a rozklepněte do něj vaječka. Nechte⁢ je zatuhnout a pak promíchejte s rýží.
  5. Přidejte kečup, sójovou omáčku, rybí omáčku, ⁤sůl a pepř a dobře promíchejte.
  6. Po chuti můžete přidat ještě další koření nebo zeleninu.
  7. Hotové⁢ Nasi Goreng podávejte ihned. Dobrou chuť!