18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský národní pokrm Nasi Goreng je lahodná směs smažené rýže, různých druhů masa, zeleniny a koření. Tento jednoduchý recept je oblíbený pro svoji chutnou a pikantní chuť. Naučte se, jak připravit autentický Nasi Goreng a přenesete se chutí a vůní do ulic Indonésie. Sledujte náš recept a připravte si skvělý indonéský pokrm doma!
Suroviny
- 400 g vařené rýže
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 vajíčka
- 100 g kuřecího masa, nakrájeného na kostičky
- 100 g krevet
- 1 lžička kečupu
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a krevety a smažte, dokud masa nezezlátne.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Vytvořte v pánvi prostor na střed a rozklepněte do něj vaječka. Nechte je zatuhnout a pak promíchejte s rýží.
- Přidejte kečup, sójovou omáčku, rybí omáčku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Po chuti můžete přidat ještě další koření nebo zeleninu.
- Hotové Nasi Goreng podávejte ihned. Dobrou chuť!