18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ceviche z lososa s avokádem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ⁢ceviche z lososa s avokádem. Tato svěží a exotická chuťová kombinace je skvělá pro letní večery ‍nebo jako osvěžující předkrm. Podle receptu stačí losos ⁤nakrájet na drobné kousky, smíchat s avokádem,⁤ citronovou šťávou, čerstvým ⁢koriandrem a chilli papričkou a nechat chvíli odpočívat. Jednoduchý a zdravý pokrm, ⁤který ⁣určitě potěší vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 250g čerstvého lososa
  • 2 avokáda
  • 1‌ malá cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 Čerstvá limetka
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Lososa nakrájejte na malé ⁣kostky⁣ a ⁢dejte do misky.
  2. Avokáda oloupejte,​ vyjměte pecku a nakrájejte ‌na⁢ kostky. Přidejte k lososovi.
  3. Cibuli nakrájejte na jemné plátky a jalapeno papričku nasekejte na drobné⁣ kousky.⁢ Přidejte do mísy s lososem a avokádem.
  4. Přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z limetky, nasekaný koriandr a osolte a opepřete dle chuti.
  5. Důkladně promíchejte a nechte chladit v⁤ lednici asi 15-20 minut, aby chutě dobře ‍prolnuly.
  6. Po vychladnutí podávejte ⁢v misce nebo na křupavém nachosu. Dobrou chuť!