18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na křupavé hranolky s cheddarem a slaninou, které jsou skvělou alternativou k tradičním bramborovým hranolkům. Lahodná kombinace sýra, slaniny a dochucovacích bylinek, která se jistě zalíbí všem milovníkům rychlého občerstvení. S tímto receptem si rázem zamilujete domácí fast food!
Suroviny
- 500g brambor
- 100g strouhaného cheddarkého sýra
- 100g slaniny
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nakrájejte brambory na tenké hranolky.
- Na pánvi osmahněte nakrájenou slaninu do křupava.
- Na plechu s pečicím papírem rozprostřete bramborové hranolky a zakápněte je olejem.
- Přidejte osmaženou slaninu a promíchejte.
- Pečte v troubě na 200 °C asi 25 minut, dokud brambory nebudou zlatavé a křupavé.
- Před podáváním posypte strouhaným cheddarem a dochuťte solí a pepřem.