18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hranolky s cheddarem a slaninou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na křupavé ‍hranolky s​ cheddarem a⁤ slaninou, které⁣ jsou skvělou‌ alternativou k tradičním bramborovým ‍hranolkům. ⁣Lahodná kombinace sýra, slaniny a dochucovacích bylinek, která se ⁤jistě zalíbí všem milovníkům rychlého občerstvení. ⁣S tímto receptem si‍ rázem zamilujete domácí⁣ fast food!

Suroviny

  • 500g brambor
  • 100g​ strouhaného cheddarkého sýra
  • 100g ​slaniny
  • sůl, pepř,‌ olej

Postup

  1. Nakrájejte brambory na tenké hranolky.
  2. Na ⁣pánvi osmahněte nakrájenou⁤ slaninu do ⁤křupava.
  3. Na⁤ plechu ⁣s pečicím papírem rozprostřete bramborové‌ hranolky ‌a zakápněte je olejem.
  4. Přidejte osmaženou slaninu a promíchejte.
  5. Pečte v ⁤troubě na ‍200​ °C ⁤asi 25 minut, dokud brambory nebudou ⁢zlatavé a ⁣křupavé.
  6. Před ⁢podáváním posypte strouhaným cheddarem⁤ a dochuťte solí a ‌pepřem.