17. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Moqueca de peixe s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe s kokosovým mlékem je tradiční brazilské‍ rybí jídlo, které se vyznačuje ‌bohatou‌ a ⁣exotickou chutí díky použití kokosového mléka ⁢a svěžích bylinek. ⁢Tento‍ recept vám ⁢poskytne‍ dokonalou kombinaci‍ chutí ⁣a ⁤vůní, které vás ‌okouzlí a ‌přenesou vás přímo na pláž. Vyzkoušejte tento lahodný ‌pokrm a ⁢užijte si kousíček tropické atmosféry u vás doma!

Suroviny

  • 500g rybího‌ masa (např. treska, losos nebo halibut)
  • 1 ‍cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ‍červená paprika
  • 1 zelená ⁣paprika
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 rajčata
  • čerstvá koriandr
  • sůl, pepř,‍ olej

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, česnek a papriky.
  2. Přidáme na kostky nakrájená ​rajčata a vaříme do změkčení.
  3. Přilijeme kokosové‍ mléko ‌a ​necháme provařit.
  4. Přidáme na kousky ‌nakrájené rybí⁣ maso a‍ dusíme do měkka ryby.
  5. Přidáme nasekaný koriandr a⁣ dochutíme ⁣solí a pepřem.
  6. Podáváme ‌s rýží nebo pečivem.