16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ceviche de pescado s avokádem je lahodný peruánský pokrm, který spojuje čerstvé rybí filé nakrájené na kostičky s avokádem, limetkovou šťávou a kořením. Tento osvěžující a chutný recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotické chutě a zdravé suroviny. Vyzkoušejte ho doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 300 g filetu bílé ryby (např. treska)
- 2 avokáda
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 čerstvá limeta
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup
- Na začátek si připravíme rybu – nakrájíme ji na menší kousky a dáme do misky.
- Oloupeme avokáda, vyndáme pecku a nakrájíme na kousky. Přidáme k rybě.
- Nadrobno nasekáme cibuli, jalapeňo a koriandr a přidáme k ostatním surovinám.
- Okyselíme limetovou šťávou a osolíme a opepříme podle chuti.
- Důkladně promícháme všechny suroviny a necháme chvilku odpočinout v lednici, aby chutě mohly pěkně prolít.
- Podáváme jako předkrm nebo lehký letní pokrm s tortillou nebo jiným pečivem.