14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí marsala s huňatými houbami podávané s křupavým pečivem. Tento recept je plný bohatých chutí a je skvělou alternativou k tradičním italským pokrmům. Sledujte krok za krokem náš recept a užijte si jedinečnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 200g žampionů, nakrájených na plátky
- 200ml marsala vína
- 200ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce másla
- čerstvý petržel na ozdobení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmažte kuřecí prsa po obou stranách až budou zlatě hnědá.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte žampiony a smažte dalších 5 minut.
- Poté zalijte marsala vínem a kuřecím vývarem a nechte vařit až se omáčka začne zahušťovat.
- Přidejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s podávaným petrželem na ozdobu.