14. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Grilovaný steak s chimichurri228
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ grilovaný steak s chimichurri omáčkou a ‍okořeňte svůj oběd neodolatelnou kombinací chutí. Tento recept vám přinese dokonalou⁢ harmonii grilovaného masa s bylinkovou‌ omáčkou. Vychutnejte si ​lahodný argentinský ​pokrm plný intenzivních‍ chutí!

Suroviny

  • 2 kusy steaku (ribeye,​ angus,⁤ nebo‌ podle preference)
  • 1/2 šálku čerstvé petrželové ​nasekané
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku čerstvé máty nasekané
  • 1/4 ​čajová​ lžička mletého kajenského pepře
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného ​octa
  • Soľ a⁣ korenie podľa chuti

Postup

  1. Na prípravu chimichurri omáčky zmiešajte petržel, cesnak, mátu, kajenský pepř, olivový olej a vinný ocot v mixéri ‌alebo v ⁢mixéry.
  2. Osolte a okoreňte ​omáčku podľa​ chuti.
  3. Steaky osolte a okoreňte z oboch‍ strán a nechajte aspoň 30‍ minút odpočívať ⁣pri izbovej teplote.
  4. Zohrejte gril na stredne vysokú ​teplotu a‌ grilujte steaky podľa preferencie.
  5. Po upečení nechajte​ steaky odpočívať niekoľko minút a servírujte so chimichurri omáčkou.