12. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Udělejte si domácí kuřecí enchilady s chutnou salsou podle našeho receptu. Snadná příprava a bohaté mexické příchutě vás okouzlí na první skus! Zamilujete se do této lahodné mexické speciality.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 10 tortil
- 1 cibule
- 2 papriky
- 200 g rajčatového protlaku
- 100 g strouhaného sýra
- sůl, pepř, paprika, koriandr
Postup
- Na pánvi si osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a papriky.
- Přidáme rajčatový protlak a dochutíme podle chuti solí, pepřem, paprikou a koriandrem.
- Na pomaštěný pekáč položíme jednu tortilu, na ni nasypeme směs kuřecího masa a zavíjíme do podoby enchilady.
- Postup opakujeme s ostatními tortilami.
- Po položení všechny enchiladas do pekáče posypeme strouhaným sýrem.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme asi 15 minut, dokud sýr neschne a nezezlátne.
- Podáváme s domácí salsou a nachos. Dobrou chuť!