3. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské hovězí empanadas jsou oblíbeným tradičním pokrmem plným chutí a vůní. Těsto je křehké a plné lahodného hovězího masa, cibule, papriky a oliv, což dělá z tohoto jídla skvělou volbu pro každou příležitost. Naučte se, jak snadno připravit tyto lahodné empanadas doma a překvapte své blízké autentickým argentinským zážitkem.
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 lžička oregana
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 balíček listového těsta
- 1 vejce na potření
Postup
- Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud masa není propečená.
- Přidáme oregano, kmín, sůl a pepř a necháme chvíli provařit.
- Listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kruhy.
- Do středu každého kruhu těsta dáme lžíci náplně s masem a zalepíme do tvaru půlměsíce.
- Okraje empanadas můžeme ještě zdobit použitím vidličky.
- Empanadas potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C cca 20 minut, dokud nejsou zlatavé.