3. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou kořeněnou kuřecí paelhu plnou exotických chutí a vůní. S tímto jednoduchým receptem si doma připravíte skvělou paelhu plnou křupavého kuřecího masa a různých koření, které dodají jídlu skvělou chuť. Nechte se unést do světa španělské kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm pro svou rodinu nebo přátele.
Suroviny:
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 200g cherry rajčat
- 1 lžíce oleje
- 200g pálené klobásy
- 200g paella rýže
- 500ml kuřecího vývaru
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli, česnek, papriku a cherry rajčata.
- Přidáme nakrájené kuřecí prsa a pokrájenou klobásu. Opečeme dozlatova.
- Přidáme paella rýži a necháme chvíli restovat.
- Přilijeme kuřecí vývar, přidáme koření – papriku, kurkumu, sůl a pepř.
- Pod poklicí dusíme do měkka. Případně ještě dochutíme kořením.
- Po uvaření posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.