3. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Kořeněná kuřecí paelha
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou ‍kořeněnou kuřecí paelhu plnou exotických chutí⁣ a vůní. S tímto jednoduchým receptem si doma připravíte skvělou paelhu plnou ⁣křupavého kuřecího masa a různých koření, které dodají jídlu skvělou chuť.⁣ Nechte se unést​ do ⁣světa španělské kuchyně a připravte si tento lahodný pokrm pro svou rodinu nebo přátele. ⁢

Suroviny:

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 ⁢stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 200g cherry rajčat
  • 1 lžíce oleje
  • 200g pálené klobásy
  • 200g​ paella rýže
  • 500ml⁤ kuřecího‍ vývaru
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky⁤ kurkumy
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli,⁢ česnek, papriku a cherry rajčata.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí prsa a pokrájenou klobásu. Opečeme dozlatova.
  3. Přidáme paella rýži a necháme ‍chvíli restovat.
  4. Přilijeme kuřecí vývar, přidáme⁤ koření – papriku,⁣ kurkumu, sůl ‌a​ pepř.
  5. Pod⁢ poklicí dusíme do měkka. Případně ještě dochutíme‍ kořením.
  6. Po ⁤uvaření posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.