30. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hrachová polévka s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Vynikající recept na domácí ​hrachovou polévku s uzeným ​masem, která zahřeje v chladných dnech. Skvělá kombinace‍ chuti hrachu, uzeného masa a⁢ koření. Naučte se,​ jak jednoduše připravit lahodnou polévku plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny:

  • 250g sušeného hrachu
  • 200g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké⁤ mouky
  • lžíce⁤ kmínu
  • soů, pepř

Postup:

  1. Ve velkém hrnci osmažíme na oleji nakrájenou cibuli s⁣ prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené⁣ brambory⁢ a⁢ na osmahle cibulovou směs přidáme ‍hrách, zalijeme vodou ​tak, aby byly všechny ‍suroviny ponořeny a přidáme kmín. ⁣Povaříme⁢ do ‍měkka.
  3. Mezitím⁤ na pánvi‌ osmažíme na drobné kousky nakrájené ‍uzené maso.
  4. Hotovou⁢ polévku rozmixujeme a‌ vmícháme uzené maso. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.​ Dobrou chuť!