29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bulgogi je oblíbené tradiční korejské masové jídlo, které se připravuje marinovaným nakrájeným masem grilovaným nebo smaženým. Tento lahodný pokrm obvykle obsahuje hovězí maso nebo kuřecí maso, které je marinováno v pikantní směsi sójové omáčky, cukru, česneku, sezamu a dalších ingrediencí. Bulgogi je typické svým bohatým a sladko-pikantním aroma, které se ideálně hodí k podávání s rýží a zeleninou. Vyzkoušejte tento autentický korejský recept a poznáte neodolatelnou chuť bulgogi!
Suroviny
- 500g hovězího masa (najlepší je roštěné maso)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžička mletého pepře
Postup
- Nejprve nakrájejte maso na tenké plátky
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemné kousky
- Smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, sezamová semínka, mletý pepř, cibuli a česnek v misce
- Přidejte nakrájené maso do směsi a nechte marinovat minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc
- Ohřejte pánev a osmažte maso na středním ohni dokud není dobře propečené
- Podávejte s rýží a kimchi