29. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bulgogi – tradiční korejské masové jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi je oblíbené tradiční ⁣korejské masové jídlo, které se připravuje marinovaným nakrájeným masem grilovaným nebo⁤ smaženým. Tento lahodný pokrm obvykle obsahuje hovězí maso⁤ nebo kuřecí maso, které je marinováno v pikantní směsi sójové omáčky, cukru, česneku, sezamu a ‌dalších ingrediencí. Bulgogi je typické svým ⁢bohatým a sladko-pikantním aroma, které se ⁤ideálně hodí k podávání s rýží a zeleninou. Vyzkoušejte tento‍ autentický korejský recept ‍a poznáte neodolatelnou chuť bulgogi!⁣

Suroviny

  • 500g hovězího masa‍ (najlepší ⁢je roštěné maso)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2‍ lžíce cukru
  • 1⁣ lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička mletého pepře

Postup

  1. Nejprve nakrájejte maso na tenké plátky
  2. Oloupejte cibuli ⁣a česnek a nakrájejte je na jemné⁤ kousky
  3. Smíchejte sójovou ⁣omáčku, cukr, sezamový olej, sezamová semínka, mletý pepř, cibuli a⁢ česnek v misce
  4. Přidejte nakrájené maso⁢ do směsi a nechte marinovat minimálně 1 hodinu, nejlépe přes noc
  5. Ohřejte pánev a osmažte maso na středním ‍ohni dokud není dobře propečené
  6. Podávejte s rýží a kimchi