26. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské biftečky s chimichurri jsou lahodné a chutné pokrm, který si zamilují všichni milovníci argentinské kuchyně. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit perfektně grilované biftečky pokapané osvěžujícím chimichurri omáčkou. Připravte si nezapomenutelnou argentinskou hostinu přímo z pohodlí vaší domácí kuchyně!
Suroviny
- 4 kusy bifteků (cca 200g každý)
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1/2 šálku čerstvé petrželky, nasekané
- 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
- 1/4 šálku čerstvé máty, nasekané
- 1/2 červené cibule, nakrájené na drobné kousky
- 1 čajová lžička mletého červeného pepře
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte olivový olej, šťávu z citronu, mletý červený pepř, nasekaný česnek, petrželku, koriandr a máty v misce. Přidejte červenou cibuli a promíchejte. Chimichurri omáčka je hotová.
- Ochucení biftečky solí a pepřem a nechte je odpočinout asi 15 minut.
- Na grilu si osmažte biftek podle vaší chuti (např. medium-rare, medium atd.).
- Hotové biftek posypte chimichurri omáčkou a podávejte ihned s přílohou dle vašeho výběru.