24. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Aji de gallina
zdroj: Recepty 24/7

Aji de Gallina je klasické peruánské jídlo, ve kterém se vařené kuřecí maso podává s ‍kořeněnou omáčkou z chili papriček,​ ořechů a sýra. Tento recept je‌ oblíbený pro svou‌ bohatou ‍a přitom pikantní chuť, která svádí sentry do obyčejných peruánských jídel. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a nechte ‍se unést exotickými‍ chutěmi Peru!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce ​aji Amarillo pasta (žlutá paprika)
  • 100g pražených mletých ‌vlašských ořechů
  • 4 plátky ⁢bílého ⁢chleba namočeného v⁤ mléce
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2‍ vejce uvařená na tvrdo
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci uvařte ⁢kuřecí maso ⁢s cibulí a česnekem, dokud není měkké.
  2. Odeberte maso​ a nakrájejte ho na ⁤malé kousky.
  3. V mixéru smíchejte aji Amarillo pasta, mleté vlašské ořechy, namočený⁤ chléb a pár ‌lžic kuřecího vývaru, dokud není všechno dobře promícháno.
  4. V pánvi na oleji ‍osmahněte směs z mixéru asi 5 minut.
  5. Přidejte nakrájené kuřecí maso, ⁢mléko⁤ a zbývající‍ kuřecí vývar ‍a nechte vařit asi 10 ​minut.
  6. Nakonec přidejte nastrouhaná vejce a promíchejte.
  7. Pokud je ​omáčka příliš hustá, můžete přidat⁣ trochu více mléka nebo⁤ vývaru.
  8. Omáčku podávejte s rýží a vařenými brambory.