24. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Aji de Gallina je klasické peruánské jídlo, ve kterém se vařené kuřecí maso podává s kořeněnou omáčkou z chili papriček, ořechů a sýra. Tento recept je oblíbený pro svou bohatou a přitom pikantní chuť, která svádí sentry do obyčejných peruánských jídel. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm doma a nechte se unést exotickými chutěmi Peru!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce aji Amarillo pasta (žlutá paprika)
- 100g pražených mletých vlašských ořechů
- 4 plátky bílého chleba namočeného v mléce
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek mléka
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 vejce uvařená na tvrdo
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V hrnci uvařte kuřecí maso s cibulí a česnekem, dokud není měkké.
- Odeberte maso a nakrájejte ho na malé kousky.
- V mixéru smíchejte aji Amarillo pasta, mleté vlašské ořechy, namočený chléb a pár lžic kuřecího vývaru, dokud není všechno dobře promícháno.
- V pánvi na oleji osmahněte směs z mixéru asi 5 minut.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso, mléko a zbývající kuřecí vývar a nechte vařit asi 10 minut.
- Nakonec přidejte nastrouhaná vejce a promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu více mléka nebo vývaru.
- Omáčku podávejte s rýží a vařenými brambory.