22. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste si uvařit lahodné empanady z hovězího masa s křupavým těstem a pikantním náplní. Tento recept vás okouzlí jednoduchostí přípravy a bohatou chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička mleté papriky
- ½ lžičky kmínu
- ¼ lžičky skořice
- sůl a pepř
- sušený oregano
- olivový olej
- hotový listový těsto
Postup
- Na oleji orestujeme na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a za občasného promíchání necháme zatáhnout.
- Přidáme na proužky nakrájenou papriku a oloupaná a na kousky nakrájená rajčata.
- Ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, kmínem, skořicí a oreganem.
- Nechejte chvilku provařit a vychladnout.
- Listové těsto rozválíme a vykrajujeme kruhy, na každý kruh dáme lžičku náplně a složíme na půlku.
- Okraje stlačíme a kapsy ukládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a empanadas pečeme dozlatova.