21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse s krustovým chlebem.
zdroj: Recepty 24/7

‌ Vyzkoušejte tento ⁢klasický francouzský recept na bouillabaisse⁤ s‍ křupavým​ česnekovým chlebem. Lahodná rybí ⁣polévka s bohatou chutí moře, zeleniny a​ bylinek​ je dokonale doplněna křupavými kousky čerstvého chleba. ⁢Vychutnejte si tento lahodný pokrm plný⁢ živých chutí a ⁣vůní!

Suroviny

  • 1 kg různých ryb (losos, ‌treska, ​mořský vlk, atd.)
  • 500 ‍g mořských⁢ plodů (krevety,​ mušle, chobotnice, atd.)
  • 3 rajčata, oloupaná a nasekaná
  • 1 cibule, nakrájená ⁢na plátky
  • 4 stroužky česneku,⁢ nasekané
  • 2⁤ lžíce‍ olivového oleje
  • 1 ‌lžička ⁢sušeného ‍tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • Špetka⁣ safránu
  • 1 lžička papriky
  • 800 ml rybího vývaru
  • Šťáva ⁤z 1 citronu
  • Sůl ‌a pepř ‌podle chuti

Postup

  1. Na pánvi ⁣zahřejte olivový olej a osmažte cibuli​ a česnek, ⁣dokud ⁢nezezlátnou.
  2. Přidejte rajčata, tymián, rozmarýn, safrán, papriku a‌ vařte 5 minut.
  3. Poté přidejte rybí vývar a ‌nechte vařit ⁤15 minut.
  4. Přidejte ryby a mořské plody ​a vařte dalších 10 minut, dokud nejsou ryby pro vařené.
  5. Přidejte citronovou ⁣šťávu, sůl a pepř⁤ podle chuti.
  6. S chlebem podávejte⁣ horké.