21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Lasagne bolognese s domácí pláty.
zdroj: Recepty 24/7

Dopřejte si lahodnou italskou pochoutku s domácími ⁢pláty -‌ Lasagne‍ bolognese! Tento recept‍ vám ukáže, ‌jak snadno připravit vrstvenou lahůdku plnou chutí základní omáčky Bolognese a těstovin. Ať‌ se něco ⁣zapeče!

Suroviny

  • 250 ‍g domácích plátů na těstoviny
  • 500 ‌g mletého masa
  • 1⁢ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 200⁣ g nastrouhaného sýra
  • olivový olej
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na ⁣pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli⁢ a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme mleté ⁣maso a necháme zhnědnout.‍ Dochutíme solí, pepřem‌ a oreganem.
  3. Přilijeme ‍rajčatový protlak a dusíme asi 15 minut na mírném ohni.
  4. V zapékací misce⁢ vytvoříme první vrstvu lasagní,‍ kterou posypeme nastrouhaným sýrem.
  5. Poté ‌přidáme vrstvu bolognese omáčky a‌ opět posypeme‌ sýrem.
  6. Postup opakujeme, dokud ⁤nedosáhneme požadované výšky.
  7. Zakončíme vrstvou sýra a ‌pečeme ⁢v troubě předehřáté na ‍180 ⁢stupňů ‌asi 25-30​ minut, dokud nezezlátne.
  8. Po vytáhnutí z trouby necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat.