20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí kari s mlékem a cizrnou! Tento recept spojuje šťavnatý rybí filé s exotickými kari kořeněními a krémovou konzistencí mléka a dochucenou cizrna pro dokonalou chuťovou explozi. Navíc je rychlý a snadný k přípravě, takže si můžete vychutnat skvělé jídlo během chvilky!
Suroviny
- 500g rybího masa (např. treska nebo losos)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
- Přidáme nakrájené rybí maso a opékáme, dokud nebude ryba hotová.
- Přidáme cizrnu, kokosové mléko a kari koření.
- Necháme vařit asi 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Přidáme kurkumu, sůl a pepř podle chuti.
- Servírujeme s vařenou rýží.