20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rybí kari s mlékem a cizrnou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rybí kari s ⁤mlékem a cizrnou! Tento recept spojuje šťavnatý rybí filé s exotickými​ kari kořeněními a krémovou konzistencí mléka a dochucenou cizrna pro dokonalou chuťovou explozi. Navíc je rychlý a snadný k přípravě, takže si můžete‌ vychutnat skvělé jídlo během chvilky!

Suroviny

  • 500g rybího masa (např. treska nebo losos)
  • 1 cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžičky kari ​koření
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
  2. Přidáme nakrájené rybí maso a opékáme, dokud nebude​ ryba hotová.
  3. Přidáme cizrnu, kokosové mléko a‌ kari koření.
  4. Necháme vařit asi⁢ 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
  5. Přidáme kurkumu, sůl a pepř podle chuti.
  6. Servírujeme s vařenou rýží.