19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s pečeným kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Vyzkoušejte lahodné pokrm ​ratatouille ⁢s ​pečeným​ kuřecím masem, ⁣který spojuje francouzskou⁤ zeleninovou ⁤směs s grilovaným ‍kuřecím‍ masem. Tato‌ jednoduchá ‍a⁤ zdravá receptura⁣ je ‌ideální volbou⁣ pro lehký⁢ a ‌chutný oběd nebo večeři.⁢ Navíc ⁣je plná vlákniny a ⁣bílkovin, ⁢které ⁣poskytnou potřebnou energii pro váš den. Vyzkoušejte ‍tento recept ještě dnes a překvapte své chuťové ​pohárky!⁢

Suroviny:

  • 2‍ plátky kuřecí prsa
  • 1⁢ cuketa
  • 1 lilek
  • 1 ⁤paprika
  • 1⁤ cibule
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • olivový ‌olej
  • čerstvé‍ bylinky (např. tymián,​ rozmarýn)
  • soľ, pepř

Postup:

  1. Plátky kuřecích prsou osušte ubrouskem a osolte a​ opepřete z obou stran.
  2. Na pánvi rozpalte olej a⁢ osmahněte maso z obou‌ stran ‌dozlatova. Pak maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
  3. Na ‌stejnou pánev přidejte olivový ⁤olej a na ‌něm ⁢orestujte nakrájenou cibuli a stroužky česneku. ⁢Přidejte ⁣na plátky nakrájenou cuketu, lilek a papriku a dusíme pár⁢ minut.
  4. Přidejte ⁤na kostičky ⁢nakrájená rajčata a špetku kmínu a vložte zpět kuřecí maso. Podlévejte vodou ‌a pečte v troubě na ⁣180°C asi 30⁤ minut, dokud maso‍ není propečené.
  5. Před⁤ podáváním posypeme nasekanými⁢ čerstvými bylinkami a podáváme s rýží nebo‍ pečivem.