17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Hovězí Bourguignon Smažený Zázvor Šalotky
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon se smaženým zázvorem ‌a šalotkami je lahodný recept, který vaše chuťové ‍buňky rozzáří. Připravte si kvalitní hovězí⁣ maso‌ s​ výraznou omáčkou a elegantními ingrediencemi jako je zázvor ‍a šalotky. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský⁢ pokrm a ⁢naučte se, jak ⁢si pochutnat jako opravdový ⁣gurmán. Navštivte naše stránky pro kompletní⁣ recept a postup vaření. Bon ⁣appétit!

Suroviny

  • 600g hovězího masa nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce olivového‍ oleje
  • 4 stroužky česneku nasekaného
  • 2 cibule nakrájené na půlkolečka
  • 2 mrkve ⁣nakrájené na kolečka
  • 200g šalotek oloupaných a nakrájených na poloviny
  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 1 šálek⁤ červeného ⁤vína
  • 1 lžička‍ mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce třtinového⁤ cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji​ osmažte maso dozlatova, poté vyndejte maso a dejte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte cibuli, česnek,‌ zázvor ⁤a mrkev a opékejte až do změknutí.
  3. Přidejte‍ šalotky a smažte je dozlatova.
  4. Vraťte maso do hrnce a⁢ zalijte‍ vývarem​ a vínem.
  5. Přidejte kmín,‌ pepř, cukr a sůl ⁢a poduste alespoň hodinu, dokud⁤ se maso nerozpadá.
  6. Smažený ‍zázvor šalotky podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.