17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí Bourguignon se smaženým zázvorem a šalotkami je lahodný recept, který vaše chuťové buňky rozzáří. Připravte si kvalitní hovězí maso s výraznou omáčkou a elegantními ingrediencemi jako je zázvor a šalotky. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm a naučte se, jak si pochutnat jako opravdový gurmán. Navštivte naše stránky pro kompletní recept a postup vaření. Bon appétit!
Suroviny
- 600g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku nasekaného
- 2 cibule nakrájené na půlkolečka
- 2 mrkve nakrájené na kolečka
- 200g šalotek oloupaných a nakrájených na poloviny
- 4 šálky hovězího vývaru
- 1 šálek červeného vína
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte maso dozlatova, poté vyndejte maso a dejte stranou.
- Do stejného hrnce přidejte cibuli, česnek, zázvor a mrkev a opékejte až do změknutí.
- Přidejte šalotky a smažte je dozlatova.
- Vraťte maso do hrnce a zalijte vývarem a vínem.
- Přidejte kmín, pepř, cukr a sůl a poduste alespoň hodinu, dokud se maso nerozpadá.
- Smažený zázvor šalotky podávejte s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.