17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse rybí polévka s křupavým chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse⁢ je tradiční rybí polévka pocházející z francouzské Provence. ⁣Tato lahodná polévka ⁣je plná chutí mořských plodů a dochucená aromatickými bylinkami. ⁣Křupavý⁤ chléb vytvoří dokonalou harmonii⁤ s bohatou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept ⁢a dopřejte si ‌skvělý gastronomický zážitek! ‌

Suroviny

  • 500g směsi​ různých ⁢ryb (losos, treska, ‌mořský​ okoun)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2⁢ rajčata
  • 1 paprika
  • 1 ‍brambora
  • 2 lžíce ⁣olivového ⁤oleje
  • 1 l‌ zeleninového ‍vývaru
  • 1⁣ l jemného rajčatového protlaku
  • sůl, ⁣pepř, čerstvé bylinky ‌(petržel, tymián, rozmarýn)

Postup

  1. Na⁣ pánvi rozehřejte olivový olej ​a osmažte na​ něm nakrájenou ​cibuli, česnek a papriku. Přidejte na​ kostky nakrájená rajčata a bramboru a⁢ nechte ⁢chvíli‍ dusit.
  2. Přilijte zeleninový vývar⁢ a⁤ rajčatový protlak a nechejte polévku ⁤vařit asi 20 minut, ‍dokud se ⁢všechny suroviny nespojí‍ dohromady.
  3. Přidejte směs různých ryb a vařte ⁣dalších​ 10​ minut, nebo‌ dokud ryby nejsou propečené.
  4. Ochuťte polévku solí, pepřem a ​čerstvými bylinkami.
  5. Servírujte s křupavým​ chlebem​ a pikantní omáčkou nastrouhanou z ‍citrónové kůry, česneku a olivového oleje.