17. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse je tradiční rybí polévka pocházející z francouzské Provence. Tato lahodná polévka je plná chutí mořských plodů a dochucená aromatickými bylinkami. Křupavý chléb vytvoří dokonalou harmonii s bohatou omáčkou. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek!
Suroviny
- 500g směsi různých ryb (losos, treska, mořský okoun)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 brambora
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 l jemného rajčatového protlaku
- sůl, pepř, čerstvé bylinky (petržel, tymián, rozmarýn)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a bramboru a nechte chvíli dusit.
- Přilijte zeleninový vývar a rajčatový protlak a nechejte polévku vařit asi 20 minut, dokud se všechny suroviny nespojí dohromady.
- Přidejte směs různých ryb a vařte dalších 10 minut, nebo dokud ryby nejsou propečené.
- Ochuťte polévku solí, pepřem a čerstvými bylinkami.
- Servírujte s křupavým chlebem a pikantní omáčkou nastrouhanou z citrónové kůry, česneku a olivového oleje.